W ramach Koła będziesz miał okazję:

  • zwiedzania obiektów hotelarskich krajowych i zagranicznych oraz lokali gastronomicznych
  • uczestniczenia w targach i seminariach branżowych
  • prowadzenia badań naukowych oraz projektów wspólnych z branżą hotelarską
  • uczestniczenia w warsztatach i spotkaniach prowadzonych przez hotelarzy
  • organizowania spotkań tematycznych wspólnie z przedstawicielami branży hotelarskiej dla studentów mających za cel popularyzację wiedzy z zakresu hotelarstwa,
  • publikowania artykułów i wyników badań, zwłaszcza w Studenckich Zeszytach Naukowych,

Opiekun koła

Dr. Piotr Dominik 

 

Opiekun koła

Współzarządzający rodzinnym obiektem hotelarskim w Niemczech w latach 1987-1989. Główny specjalista ds. szkoleń i kształcenia kadr hotelarsko-gastronomicznych PZH w okresie 2005-2006. Ekspert do spraw HORECA w Instytucie Wiedzy i Umiejętności 2011-2013. Prelegent, konsultant i trener w zakresie turystyki kulinarnej oraz wykorzystania tradycyjnych produktów kulinarnych, współpracujący z Urzędem Marszałkowskim Mazowsza. Organizator szkoleń i konferencji naukowo-branżowych oraz cykli seminariów tematycznych. Trener szkolenia Akademii Dobrych Praktyk. Twórca programu doskonalenia zawodowego w przedsiębiorstwach dla nauczycieli kształcenia zawodowego w sektorze turystyki, hotelarstwa i gastronomii: Efektywne zarządzanie w gastronomii i hotelarstwie – nowoczesne rozwiązania techniczno-technologiczne i organizacyjne. Członek Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, prowadzenie szkoleń i praktyk w hotelach systemowych. Przewodniczący komisji IGHP d.s. kształcenia i doskonalenia kadry. Członek Stowarzyszenia Ekspertów Turystyki. Wieloletni Kierownik Katedry Gospodarki Turystycznej Hotelarstwa i Gastronomii, Szkoła Wyższa Almamer. Członek Zespołu merytorycznego do spraw dopracowania programów kształcenia na kierunku Dietetyka, SGTiR, Wieloletni członek Kolegium Wydawniczego oraz Rady Redakcyjnej Zeszytów Naukowych. Konsultant podręczników do nauczania zawodów z zakresu hotelarstwa i gastronomii. Redaktor współpracujący z czasopismami branżowymi: Hotelarz, Przegląd Gastronomiczny, Hotel Polska, Horeca. Autor podręczników i publikacji naukowo-branżowych z zakresu: gastronomii, żywienia i żywności, hotelarstwa. Nauczyciel i wychowawca w Zespole Szkół Ogólnokształcących im. S. Staszica w Warszawie. Nauczyciel przedmiotów zawodowych z zakresu gastronomii i technologii żywności w Zespole Szkół Zawodowych im. E. Pijanowskiego w Warszawie.

Obecnie wykładowca w SGTiR, opiekun naukowy Studenckiego Koła Naukowego Dietetyk. Koordynator współpracy Uczelni z KSOW, Koordynator współpracy Uczelni z hotelami.

Contact

Coordinator:

dr Piotr Dominik

E-mail: p.dominik@vistula.edu.pl

Apply online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close