Czy pracownicy z Ukrainy są Polsce niezbędni? Jak pracę imigrantów oceniają szefowie firm, a jak warunki na rynku oceniają z kolei imigranci? Fascynującą analizę tego tematu przygotowali autorzy publikacji „Imigranci wsparciem dla rynku pracy i rozwoju przedsiębiorstw”, która powstała pod redakcją naukową prof. Teresy Kupczyk z Instytutu Zarządzania Akademii Finansów i Biznesu Vistula.

Głównym celem publikacji jest m.in analiza wpływu imigrantów na rynek pracy, gospodarkę i przedsiębiorstwa oraz zaprezentowania doświadczeń i dobrych praktyk przy zatrudnianiu imigrantów przez agencje pracy tymczasowej, a także opinii samych imigrantów o pracy i życiu w Polsce.

Książka składa się z jedenastu artykułów i przedstawia wyniki badań jakościowo-ilościowych, przeprowadzonych w oparciu o ankietę wśród 46 pracodawców. Badania zostały wykonane przez jedną z największych miedzynarodowych agencji pośrednictwa pracy w Europie – OTTO Work Force Polska, będącą również pomysłodawcą i fundatorem publikacji. Wyniki badań pokazują liczne korzyści z zatrudniania imigrantów z Ukrainy w trybie pracy tymczasowej, w tym m.in uzupełnienie braków w zatrudnieniu czy zwiększenie motywacji do pracy zatrudniowych już pracowników z Polski.

Zachęcamy do zapoznania się z całą publikacją, którą można bezpłatnie pobrać w wersji elektronicznej

Pobierz

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy:

Poniedziałek – 10:00 – 18:00
Wtorek – 10:00 – 18:00
Środa – 10:00 – 18:00
Czwartek – 10:00 – 18:00
Piątek – 9:00 – 17:00
Sobota: 10:00 – 16:00

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close