Polska kiełbasa to marka sama w sobie, mamy doskonałe miody, sery, pieczywo. Każdy region Polski smakuje inaczej – Podhale, Podlasie czy Wielkopolska mają do zaoferowania różnorodną, ale wyraźna paletę smaków. To ogromny potencjał turystyczny. Tym walorom była poświęcona konferencja naukowa „Kulinaria – wizytówką regionów turystycznych”. W konferencji uczestniczyło blisko 300 naukowców, restauratorów, hotelarzy, studentów i innych miłośników kulinariów.

– Polska żywność jest naturalna, tradycyjna i ma ciekawą historię, przez co może stanowić ogromną atrakcję turystyczną. Już powstają u nas kulinarne szlaki turystyczne, ale wciąż nie wystarczająco ją promujemy. Chcemy, żeby podczas tej konferencji naukowcy i praktycy podzielili się wiedzą i dobrymi praktykami z tego zakresu – mówi Piotr Dominik, wykładowca akademicki w Głównej Szkole Turystyki i Rekreacji, i organizator konferencji.

Wykładom towarzyszyły degustacje produktów przygotowanych przez 18 producentów żywności regionalnej – tradycyjnych miodów, pieczywa, przetworów i wędlin, ale rzadziej spotykanych jak np. kawa z żołędzi.

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy:

Poniedziałek – 10:00 – 18:00
Wtorek – 10:00 – 18:00
Środa – 10:00 – 18:00
Czwartek – 10:00 – 18:00
Piątek – 9:00 – 17:00
Sobota: 10:00 – 16:00

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close