Prof. Jolanta Żyśko, rektor Szkoły Głównej Turystyki i Rekreacji, wchodzącej w skład Grupy Uczelni Vistula, otrzymała Nominację Dyrektora Instytutu Sportu-PIB (Państwowego Instytutu Badawczego) na stanowisko przewodniczącej Rady do spraw Kompetencji Sektora Sportowego.

Pierwsze posiedzenie Rady ds. Kompetencji Sektora Sportowego odbyło się 23 maja 2017, w Instytucie Sportu-PIB w Warszawie. Prace Rady odbywają się w ramach projektu pt. European Sector Skills Alliance for Sport (ESSA-Sport), który jest realizowany przez 18 państw Unii Europejskiej w celu zwiększenia wiedzy o potrzebach i możliwościach kwalifikacyjno-zawodowych w sektorze sportowym. Udział wzięło ponad 30 –tu przedstawicieli różnych środowisk systemu kultury fizycznej.

Projekt jest realizowany przez Instytut Sportu-PIB we współpracy z partnerami społecznymi. Międzynarodowym koordynatorem projektu jest European Observatoire of Sport and Employment (EOSE).

W wyniku głosowania w skład siedmioosobowej Rady weszli ponadto:

  • Joanna Ratajczak: Uniwersytet Szczeciński
  • Marek Cierpiał-Wolan: Główny Urząd Statystyczny
  • Michał Siniarski-Czaplicki: Uniwersytet Łódzki
  • Gabriel Pawlak: Polski Związek Trenerów Personalnych
  • Maciej Tauber: Instytut Badań Edukacyjnych

Podstawowym celem działań zespołu jest opracowanie i przedstawienie środowisku skutecznych rozwiązań w zakresie kwalifikacji i zatrudnienia w sektorze sportu oraz uznania i rozpoznawalności nadawanych kwalifikacji w krajach Unii Europejskiej.

Strona projektu: www.essa-sport.eu

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy Działu Rekrutacji

Godziny pracy w maju 2018:
Poniedziałek – Piątek 10.00 – 17.00
Sobota – nieczynne

Od czerwca 2018

Poniedziałek 10.00 – 18.00

Wtorek 10.00 – 18.00

Środa 10.00 – 18.00

Czwartek 10.00 – 18.00

Piątek 9.00 – 17.00

Sobota 10.00 – 16.00

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close