„Sen na pszczołach” czyli hotel z w którym śpi się na skrzyniach wypełnionych pszczołami, z zabiegami apiterapii – leczenia miodem i produktami pszczelimi, zwyciężył w konkursie Nauka Link Biznes. O tytuł najlepszego pomysłu na start-up walczyło kilkadziesiąt projektów. Siedem trafiło do finału.

W dwuetapowym finale najlepszy okazał się pszczeli pomysł Artema Chernechy. Drugie miejsce zdobył Fuad Mammadov, tworząc projekt aplikacji do poszukiwania mieszkania i lokatorów, a trzecie miejsce Hanna Nesimko, która opracowała projekt cukiernii artystycznej. Autorzy tych projektów otrzymają od Grupy Uczelni Vistula oraz Banku Zachodniego WBK po 10 000 zł na rozwój swoich start-upów! Pozostali czterej finaliści dostaną po 1 000 zł.
Biznesowe pomysły studentów oceniało 6-osobowe jury, w skład którego wchodzili przedstawiciele Grupy Uczelni Vistula, Fundacji Polska Przedsiębiorcza, Akademickich Inkubatorów Przedsiębiorczości oraz Funduszu bValue.

Celem projektu Nauka-link-biznes było pobudzenie aktywności biznesowej młodych ludzi i udzielenie im wsparcia ekspertów. Jego uczestnicy otrzymali dostęp do jedynej w Polsce infrastruktury łączącej sferę nauki i biznesu. Skorzystali z profesjonalnych treningów, mentoringów, networkingu i testowali swoje pomysły w środowisku Business Link pod okiem specjalistów.

Projekt był współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
Gratulujemy zwycięzcom, trzymamy kciuki za rozwój ich start-upów i czekamy na kolejne kreatywne pomysły!

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy:

Poniedziałek – 10:00 – 18:00
Wtorek – 10:00 – 18:00
Środa – 10:00 – 18:00
Czwartek – 10:00 – 18:00
Piątek – 9:00 – 17:00
Sobota: 10:00 – 16:00

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close