Matura z polskiego coraz bliżej. Jak się przygotować do egzaminu pisemnego i ustnego? Jak rozwiązywać poszczególne zadania? Warsztat dla maturzystów odbędzie się 25 kwietnia 2015 r. w godz. 10.00-13.30 w Akademii Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie. Będzie dużo teorii ćwiczeń. Wstęp wolny. Obowiązuje rezerwacja miejsc.

 

Jakie zagadnienia poruszymy?

Nowa matura – nowe wyzwanie. Jakich umiejętności wymaga zreformowany egzamin z języka polskiego. Co podlega ocenie?
Jak rozumieć nowe kryteria oceniania?
Testy czytania ze zrozumieniem. Co to znaczy „czytać ze zrozumieniem”, jakie zadania mogą się pojawić? Dlaczego gramatyka? Ćwiczenia warsztatowe na przykładzie wybranych tekstów.
Rozprawka, interpretacja, streszczenie – czy na pewno wiesz, o co chodzi? Przykłady – ćwiczenia warsztatowe.
 „Jak diabeł święconej wody…” – czy obawy przed egzaminem ustnym są uzasadnione?
 Jak NIE postępować w chwili otrzymania tekstu oraz przy późniejszej rozmowie z egzaminatorem. Przykłady złych i dobrych praktyk. Ćwiczenia warsztatowe.
Co podlega ocenie w trakcie egzaminu ustnego? Co może a czego nie powinien robić egzaminator?

O tajnikach nowej matury opowie uczniom Izabela D. Kasperek, polonistka, certyfikowany egzaminator nowej matury. Prowadzi własny wideoblog na YT „Wiedza z Wami”– w krótkich filmikach prezentuje najważniejsze zagadnienia maturalne, zarówno z literatury, jaki i wiedzy o języku:

Warsztat odbędzie się
w Akademii Finansów i Biznesu Vistula na warszawskim Ursynowie (ul. Stokłosy 3, stacja metra Stokłosy).
Udział jest bezpłatny.

Liczba miejsc ograniczona. Obowiązuje rezerwacja miejsc

 

Warsztat organizuje Akademia Finansów i Biznesu Vistula.

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy Działu Rekrutacji od 02 kwietnia 2018 r. do 07 maja 2018 r.

Poniedziałek – Piątek 9.00 – 17.00
Sobota – nieczynne

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close