Pięć lat właśnie mija od czasu, gdy chiński przywódca Xi Jinping ogłosił powstanie Nowego Jedwabnego Szlaku.

Inicjatywa Pasa i Szlaku – bo taka jest oficjalna nazwa – ma wymiar globalny. Ma łączyć Chiny z krajami Azji Środkowej, Bliskiego Wschodu, Afryki i Europy. Uczestniczy w niej już ponad 60 państw, w tym również Polska. Na stymulację handlu i inwestycji w ramach tego projektu Pekin planuje przeznaczyć 100 miliardów dolarów.

Międzynarodowa konferencja naukowa organizowana przez Centrum Badań Azjatyckich Akademii Finansów i Biznesu Vistula będzie okazją do refleksji nad historycznymi inspiracjami tej inicjatywy, stanem obecnym oraz scenariuszami na przyszłość.

Nowy Jedwabny Szlak  – to ogromne szanse i wyzwania, współpraca, ale także rywalizacja. Projekt ma wpływ na losy poszczególnych krajów, grup i ludzi.

Konferencja połączy perspektywę środowiska akademickiego i praktyków gospodarczych. Wystąpią m.in. prof. Witold Orłowski, wybitny ekonomista, rektor AFiBV, prof. Grzegorz Kołodko, były wicepremier i minister finansów, dr hab. Wojciech Huebner, dyrektor Centrum Badań Azjatyckich AFiBV, dr hab. Kazimierz Kik, dyrektor Instytutu Nauk Politycznych UJK w Kielcach, Ambasador Marek Wejtko, Wydział Krajów Pozaeuropejskich Ministerstwa Przedsiębiorczości i Technologii.

Zapraszamy 18-19 czerwca 2018 r.,  Wydział Biznesu i Stosunków Międzynarodowych AFiBV

Więcej informacji znajduje się na stronie Centrum Badań Azjatyckich -> TUTAJ. 

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy Działu Rekrutacji

01.06-23.06.2018:

poniedziałek- piątek  9.00- 17.00

24.06. – 30.09.2018:

poniedziałek- czwartek 10.00-18.00

 Piątek – 9.00-17.00

Sobota – 9.00-15.00

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close