• Ze względu na obecną sytuację epidemiczną i panujące ograniczenia, termin Gali „Kompasy Vistuli” został przełożony na 17.09.2020 r.

    „Kompasy Vistuli” to konkurs organizowany przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Jest skierowany do polskich i zagranicznych absolwentów następujących uczelni:

    • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula;
    • Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji;
    • Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie;
    • Wyższa Szkoła Turystyki i Rekreacji im. Mieczysława Orłowicza w Warszawie;
    • Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi;
    • Akademia Finansów i Biznesu Vistula – kierunek Turystyka i Rekreacja;
    • Uczelnia Vistula – kierunek Turystyka i Rekreacja;
    • Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Informatyczna – kierunek Turystyka i Rekreacja.

    Celem konkursu jest wyłonienie i uhonorowanie absolwentów, którzy odnieśli znaczący sukces na polu zawodowym związanym z szeroko pojętą gościnnością, w pracy w sektorach takich jak: turystyka, hotelarstwo i HORECA, branża spotkań, zarządzanie sportem lub w innych sektorach. To właśnie oni są najlepszymi ambasadorami uczelni. Ich dokonania zawodowe są miarą naszego sukcesu, dowodem wysokiej jakości kształcenia i praktycznego przygotowania.

    „Kompasy Vistuli” są przyznawane w dwóch kategoriach:

    • Menedżer;
    • Przedsiębiorca.

    Kapituła może utworzyć w danym roku dodatkowe kategorie, w których przyzna po jednej nagrodzie.

     

    Regulamin

  • Zgłoszenie do konkursu „Kompasy Vistuli” jest procesem dwuetapowym.

    1. Zgłoszenie kandydata – absolwenci mogą zgłaszać się sami lub ich kandydatury mogą wysuwać osoby trzecie, inni absolwenci, wykładowcy, pracodawcy.
    2. Przyjęcie nominacji – osoba nominowana przesyła docelowe zgłoszenie.
  • Oceny kandydatów, wybór finalistów i laureatów konkursu „Kompasy Vistuli” dokonuje Kapituła. Powołuje ją rektor Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. W jej skład wchodzą:

    • Magdalena Kondas, Redaktor Naczelna MeetingPlanner.pl – Przewodnicząca
    • Edyta Brykała, Dyrektor Zarządzająca, Life Institute
    • Marta Chmielewska, Prezes Zarządu Stowarzyszenia Branży Eventowej, Prezes Zarządu Mea Group
    • Joanna Gorczyca, Dyrektor Biura Prewencji i CSR, PZU
    • Anna Jaglińska, PR Manager Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula
    • Aleksandra Komosińska, Human Resources Executive Hotel Bristol, A Luxury Collection Hotel
    • Karolina Stępniak, Redaktor Naczelna Świat Hoteli, horecanet.pl, Dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka Brog B2B
    • Bartłomiej Szmajdziński, Dyrektor ds. Personalnych Polska i Kraje Bałtyckie, Dział Zarządzania Talentami i Kulturą Organizacyjną, Orbis SA
    • Ireneusz Węgłowski, Prezes Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Wiceprezes Zarządu Grupa Hotelowa Orbis
    • Anna Woda, Zastępca Kierownika, Centrum Nauki Kopernik
    • Jolanta Żyśko, Rektor Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula
    • Krzysztof Celuch, Pełnomocnik Rektora Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula ds. Współpracy z Otoczeniem
  • W Konkursie „Kompasy Vistuli” zostali nominowani:

    • w kategorii Menadżer:

    Michał Maziarczyk, Director of Sales Poland & Baltic States, Liberty International Tourism Group

    Adriana Rogalska, Dyrektor, Natura Mazur Resort & Conference

    Paulina Zawadzka, Convention Sales Director, Crowne Plaza Warsaw

     

    • w kategorii Przedsiębiorca:

    Olgierd Gołubniczy, Współwłaściciel, Go Apartments

    Diana Jabłońska, Współwłaściciel/ Dyrektor Zarządzająca, Dan-Kart

    Sebastian Nasiłowski, CEO, CFO, Tourist Polska

  • „Kompasy Vistuli” 2020 r.

    • Kategoria Menadżer:

    Michał Maziarczyk, Director of Sales Poland & Baltic States, Liberty International Tourism Group

    Adriana Rogalska, Dyrektor, Natura Mazur Resort & Conference

     

    • Kategoria Przedsiębiorca:

    Diana Jabłońska, Współwłaściciel/ Dyrektor Zarządzająca, Dan-Kart

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close