Akademia Menadżera Innowacji wystartowała z wysokiego pułapu. Massimo Tammaro wygłosił wykład na temat przywództwa, efektywnego zarządzania zespołami, zarządzania zmianą, nowatorskiego myślenia i innowacji. Ten były pilot myśliwców i konsultant Ferrari jest cenionym doradcą i mentorem.

Akademia Menadżera Innowacji (AMI) to autorski program szkoleniowo-doradczy opracowany przez PARP.  Skierowany jest do właścicieli firm, kadry zarządzającej oraz menedżerów średniego szczebla. Ma na celu przygotowanie grupy co najmniej 1100 innowacyjnych menedżerów do tworzenia środowiska pracy stymulującego innowacje oraz do generowania innowacji w zakresie produktów lub usług.

Konsorcjum Akademii Finansów i Biznesu Vistula oraz Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula (dawna Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji) jest odpowiedzialne za logistykę Akademii.

– 3 marca rozpoczęliśmy cykl zjazdów oraz szkoleń dla pracowników kluczowych, polskich firm. Do października mają oni zmienić swoje podejście dotyczące innowacji oraz zyskać przewagę konkurencyjną – powiedział dr Krzysztof Celuch z Grupy Uczelni Vistula.

AMI to jedyny taki program w Polsce. Jego unikalny charakter polega na wykorzystaniu efektu synergii pomiędzy wsparciem warsztatowym, doradczym, mentorskim i eksperckim.

– W trakcie prac nad koncepcją AMI chcieliśmy wypełnić lukę w systemie wspierania innowacyjności i realizować jedno z głównych założeń Strategii na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju w obszarze „Kapitał ludzki i społeczny”, czyli rozwój potencjału kadr w polskich przedsiębiorstwach – podkreśliła prezes PARP Małgorzata Oleszczuk.

Menadżerowie, którzy chcieliby dołączyć do bieżącej edycji Akademii mogą zgłaszać się jeszcze do 22 marca.

Projekt jest współfinansowany ze środków unijnych. Dofinansowanie wynosi 80% w przypadku małych i średnich przedsiębiorstw oraz 50% w przypadku przedsiębiorstw dużych.

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close