UMÓW SIĘ NA INDYWIDUALNĄ KONSULTACJĘ

ZAMÓW KONSULTACJĘ

Dr Krzysztof Celuch, ceniony wykładowca Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula, Pełnomocnik Rektora ds. Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym dołączył do Rady Ekspertów ds. Turystyki utworzonej przez Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii.

Rada Ekspertów ds. Turystyki jest organem pomocniczym ministra właściwego do spraw turystyki. Jej zadania to m.in.: opiniowanie i formułowanie stanowisk dotyczących propozycji systemowych rozwiązań w turystyce, opiniowanie i przedstawianie propozycji inicjatyw legislacyjnych z zakresu turystyki a także inicjowanie działań na rzecz zrównoważonego rozwoju turystyki, konkurencyjności oferty polskiej turystyki na rynku międzynarodowym, tworzenia innowacyjnych produktów turystycznych, w szczególności poprzez wzmocnienie aktywności społecznej i przedsiębiorczości w sektorze turystyki. Radę tworzy dwudziestu pięciu naukowców, samorządowców i przedsiębiorców turystycznych. W tym gronie znalazł się właśnie dr Krzysztof Celuch, ceniony wykładowca Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula, Pełnomocnik Rektora ds. Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym.

Wspólne posiedzenie Rady w nowym składzie oraz Rady Polskiej Organizacji Turystycznej odbyło się 16 lipca w Gródku nad Dunajcem. Tematem była ocena bonu turystycznego. Eksperci oraz przedstawiciele Ministerstwa Rozwoju, Pracy i technologii zastanawiali się, jak ten instrument doskonalić i nadać mu charakter trwały. Przy tej okazji wicepremier Jarosław Gowin zadeklarował, że jeśli branża turystyczna będzie potrzebowała pomocy państwa, to taka pomoc nadejdzie.

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close