Kraków3

Innowacje są niezbędnym elementem konkurencyjności przedsiębiorstw w każdej branży. Sytuacja na rynku wymusza większą kreatywność i potrzebę wdrażania nowych rozwiązań produktowych, procesowych, marketingowych oraz organizacyjnych.

Tak jest również w turystyce i hotelarstwie. Organizacja turystyki, trendy w przewodnictwie, funkcjonowanie informacji turystycznej, wreszcie nowe podejście do segmentacji turystów miejskich, jak i rozwiązania transportowe – to tylko wybrane zagadnienia, których dotyczą innowacje.

Jak to wygląda w praktyce? By zgłębić temat, grupa anglojęzycznych studentów studiów magisterskich kierunku Turystyka i Rekreacja Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula (dawna Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji), pojechała w ramach zajęć do Krakowa. Towarzyszył im dr Piotr Kociszewski, z którym identyfikowali różne innowacje i szerzej – współczesne zmiany i trendy w turystyce. Kraków – jako miasto odwiedzane przez tysiące turystów stał się doskonałym obszarem badawczym.

Studenci odwiedzili m.in hotel Park Inn Radisson ****, poznając jego historię i rozwój marki, a także samo funkcjonowanie hotelu, innowacyjne rozwiązania, a szczególnie część konferencyjną z ciekawymi pomysłami, charakterystycznymi dla tej skandynawskiej sieci. Obok znajduje się Centrum Konferencyjne ICE Kraków – jedna z najnowocześniejszych przestrzeni tego typu.

Studenci odbyli też wędrówkę śladem krakowskich zabytków, zdobywając wzgórze wawelskie z katedrą i dziedzińcem zamkowym, a następnie zmierzając Drogą Królewską do Rynku i Sukiennic.

To był bardzo interesujący wyjazd.

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close