Dr Paweł Opaliński, wykładowca Europejskiego Wydziału Sztuk AFIB Vistula został uhonorowany Świętokrzyską Nagrodą Kultury I stopnia za całokształt osiągnięć w dziedzinie twórczości artystycznej.

Świętokrzyskie Nagrody Kultury co roku przyznawane są przez Zarząd Województwa Świętokrzyskiego osobom i instytucjom, które mają szczególne dokonania w dziedzinie twórczości artystycznej, upowszechniania i ochrony dziedzictwa narodowego.

Paweł Opaliński – absolwent Wydziału Grafiki i Malarstwa ASP w Łodzi – jest autorem kampanii reklamowych i projektów graficznych wielu publikacji (w tym kilkunastu layoutów prasowych), ilustratorem i fotografikiem. Od 2008 roku jest członkiem Związku Polskich Artystów Fotografików, za twórczość fotograficzną otrzymał szereg nagród, w tym m.in.: dziesięciokrotnie honorowe wyróżnienia International Photo Awards – International Photographer of the Year /USA, Monochrome Awards/UK i Prix de la Photographie Paris, dwukrotnie złote medale Federation Internationale de l’Art Photographique, Złotą Plakietę Ministra Kultury i Sztuki, dwukrotnie Grand Prix konkursu im. Jana Sunderlanda, Grand Prix Biennale Fotografii Górskiej i Grand Prix Cyberphoto.

W latach 2011-2014 pełnił funkcje wiceprezesa Zarządu Okręgu Świętokrzyskiego Związku Polskich Artystów Fotografików w Kielcach i członka Rady Artystycznej Zarządu Głównego ZPAF w Warszawie.

Fot. www. Sejmik.kielce.pl

Źródło: http://www.sejmik.kielce.pl/item/47363-kultura

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy Działu Rekrutacji

 

Godziny pracy:

poniedziałek- czwartek 10.00-18.00

 Piątek – 9.00-17.00

Sobota – 9.00-15.00

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close