Aktualnosci Tvn24

Studia z zakresu dziennikarstwa i komunikacji społecznej nieustannie cieszą się popularnością. To nic dziwnego. Ciekawe i wartościowe dziennikarstwo jest nieustannie pożądane. Czwarta władza jest ważnym graczem, a wolne media odgrywają fundamentalną rolę.

Dla dziennikarzy, to świetny czas. Są nowe narzędzia i kanały komunikacji, a także nowe modele dziennikarstwa. Firmy medialne potrzebują profesjonalistów, którzy potrafią tworzyć prawdziwe, zajmujące treści, a nie fake newsy.

Akademia Finansów i Biznesu Vistula kształci takich profesjonalistów. Studenci drugiego roku dziennikarstwa i komunikacji społecznej szlifowali „Warsztat dziennikarza telewizyjnego” w telewizji TVN. Zobaczyli studio z green boxem, z którego nadawane są m.in. programy „Szkło kontaktowe” oraz „Kropka nad i”, studio, newsroomy i reżyserkę TVN24 BiS i TVN24, a także imponujące studio wiodącego programu informacyjnego w Polsce – Faktów TVN.

– To co zrobiło na mnie największe wrażenie, to reżyserka i newsroom – mówi Ania Runo. To było bardzo ciekawe, zobaczyć na żywo, jak bardzo jest to wszystko potężne – dodaje.

O telewizji, zawodzie dziennikarza, pracy i swoich doświadczeniach opowiadali wydawczyni Agnieszka Matejak i prezenter Mateusz Walczak z TVN24 BiS. Odpowiadali na pytania, jak dostać pracę w telewizji i jak odnieść sukces.

– Najbardziej fascynująca była dla mnie atmosfera, która panowała w siedzibie TVN – relacjonuje Yelizaveta Sidoruk. – Wcześniej wydawało mi się, że praca w telewizji to ciągły hałas, stres, światła i tłumy ludzi. Okazało się jednak, że w rzeczywistości panuje tam cisza, spokój, każdy ma możliwość, aby się skoncentrować i skupić się na swojej pracy – dodaje.

To była doskonałą praktyczna lekcja dziennikarstwa telewizyjnego. Serdecznie dziękujemy TVN24 Bis za gościnę.

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close