Już w najbliższy czwartek nasi studenci wezmą udział w Biznes Mikserze i finałowym konkursie Biznes Nauka-link-biznes, który jest realizowany przez Fundację Polska Przedsiębiorcza oraz Akademię Finansów i Biznesu Vistula.

Uczestnicy projektu już od października pracują nad swoimi pomysłami biznesowymi, biorąc aktywny udział w wykładach z zakresu prawa i ekonomii oraz współpracując ze swoimi mentorami. W finale, składającym się z dwóch etapów, bierze udział sześcioro uczestników z najlepszymi projektami biznesowymi. W I etapie zostanie zaprezentowanych sześć najlepszych pomysłów, których zostaną wybrane dwa. II etap to pojedynek w stylu „adwokat diabła” – czyli wskazywanie słabych stron przeciwnika. Nasi studenci walczą o dofinansowanie dla swoich firm! 3 najlepsze pomysły otrzymają granty z Banku Zachodniego WBK na pokrycie początkowych kosztów założenia własnej firmy.

Celem projektu Nauka-link-biznes jest pobudzenie aktywności podmiotów i osób z różnych sektorów oraz ich wspieranie w poszukiwaniu, rozwijaniu i testowaniu innowacyjnych rozwiązań na kreowania przedsiębiorczości wśród młodych ludzi. Jego uczestnicy otrzymają dostęp do jedynej w Polsce infrastruktury łączącej sferę nauki i biznesu. Korzystają z profesjonalnych treningów, mentoringów, networkingu i mogą przetestować swoje pomysły w środowisku Business Link pod okiem specjalistów. Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.

Serdecznie zapraszamy do kibicowania i obserwowania zmagań przyszłych przedsiębiorców w czwartek 25 stycznia o godz. 17:00 do auli A7 w naszym kampusie.

Kontakt do Działu Rekrutacji

Godziny pracy Działu Rekrutacji

 

Godziny pracy:

poniedziałek- czwartek 10.00-18.00

 Piątek – 9.00-17.00

Sobota – 9.00-15.00

Kontakt:

telefon: 22 45 72 400
e-mail: rekrutacja@vistula.edu.pl
adres: ul. Stokłosy 3, 02-787 Warszawa
pokój: 28 (parter)

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close