Jest dziennikarką, performerką i kuratorką kulinarną.  Monika Kucia promuje szlachetne polskie produkty i  projektuje kulinarne wyprawy po Polsce, prowadzi Kulinarny Dom Kultury, współtworzy Festiwal Nowe Epifanie i Europejski Festiwal Smaku w Lublinie.

Wie jak organizować spotkania wokół stołu. Umie poprowadzić przez labirynt smaków, zapachów i emocji.

Nam Monika Kucia opowie, jak tworzy te wspaniałe spektakle kulinarne, z kim pracuję, co ją inspiruje i angażuje. Dlaczego sypie złoty pył nad tortem z resztek, włącza w uczty pieśni  rytualne płacze z Polesia, jak karmi duchy i rozmawia o śmierci. Opowie także o słuchaniu muzyki ziemniaka i tradycyjnych kluskach śląskich. O tym, że  kuchnia to kultura.

Zapraszamy serdecznie 5 czerwca, godz. 10.00,  Aula 5

Contact to Career Office

3 Stokłosy Street, Warsaw
room 30
phone: 22 45 72 423
e-mail: rozwoj.kariery@vistula.edu.pl
The office is open from
Monday to Thursday: 9:00 – 16:00

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close