Aklualnosci Warsztaty Kulinarne

Każdy naród ma swoje smaki i zapachy. Każdy kraj ma swoje wyjątkowe dania, które są jego wizytówką. Zgłębianie ich tajemnic to wielka sztuka, ale też  przyjemność. Doświadczyli jej właśnie studenci Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. W ramach projektu Intertour realizowali warsztaty kulinarne National Cuisine, które obejmowały zarówno część teoretyczną, jak i praktyczną.

Każdy dzień warsztatów zaczynał się od food market tour, czyli wyprawy na najbardziej charakterystyczne warszawskie targi. Wybór najwyższej jakości produktów, a potem wspólne przygotowywanie typowych dań omawianych kuchni świata, pozwoliły na poszerzenie wiedzy o tradycjach żywieniowych oraz charakterystycznych potrawach kuchni włoskiej, indyjskiej, polskiej, ukraińskiej oraz wietnamskiej.

Wspólnie z panią Agnieszką Koper z Włoch, ekspertem narodowej kuchni włoskiej i włoskich produktów, studenci poznali techniki przygotowywania różnych form pasty oraz typowych dań charakterystycznych dla poszczególnych regionów Italii.

Oprócz potraw kuchni włoskiej, nasi międzynarodowi studenci przygotowali typowe potrawy charakteryzujące ich narodowe kuchnie, opowiadając przy tym o ich historii.

Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close