Kierunek kształcenia: Dietetyka

Prof. zwyczajny w zakresie technologii żywności i żywienia; specjalista w dziedzinie nauki o tłuszczach oraz dodatków do żywności i żywności specjalnej; współautor podręcznika “Safety in agri-food chain”, autor ok. 300 publikacji naukowych, promotor 14 obroninych doktoratów;  zasiada w radach redakcyjnych i programowych kilku czasopism polskich i zagranicznych;  członek wielu polskich i międzynarodowych organizacji naukowych m.in. czlonek zarządu I przedstawiciel Polski w European Federation for the Science and Technology of Lipids oraz International Society for Fat Research; członek Rady ds Diety, Aktywności Fizycznej I Zdrowia przy Ministrze Zdrowia.

Zainteresowania badawcze:

  • Nauka o żywności,
  • nauka o żywieniu człowieka.
Aplikuj online

Ta strona internetowa wykorzystuje ciasteczka (cookies), by polepszyć Twój komfort korzystania z naszej strony. Aby nadal móc korzystać z tej strony, musisz wyrazić zgodę na nasze wykorzystanie tych plików. więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close